hotline

98-9208004941+24/7 مرکز پشتیبانی

دپارتمان صادرات لبنیات و پودرهای لبنی چالتافارم

 

     جدول محتوا 
  1. فرآوری پودر شیر کره (باتر میلک)
  2. استفاده از پودر باتر میلک
  3. مزایای پودر باترمیلک
  4. فواید باتر میلک برای سلامتی
  5. نگرانی های بهداشتی در مورد باتر میلک
  6. نتیجه گیری

باتر میلک خشک شده با اسپری که از تبدیل خامه به کره به دست می آید، گرانول یا دانه های باتر میلک تولید می کند. در حالی که شیر کره (باتر میلک - BMP) دارای محتوای چربی بیشتری است، ترکیب آن بسیار شبیه به شیر بدون چربی است. این محصول حاوی مقدار زیادی فسفولیپید و غشاهای کروی چربی شیر است. پودر باتر میلک به دلیل ترکیب منحصر به فرد و چندین ویژگی مفید، ماده ای مطلوب برای مصارف مختلف است. پروتئین های موجود در پودر شیر کره می توانند به عنوان امولسیفایر عمل کنند و رابط های روغن و آب را در محصولاتی مانند بستنی، سس و چاشنی های مختلف تثبیت کنند.

فرآوری پودر شیر کره (باتر میلک)

پودر باتر میلک یک محصول شیر خشک با حداکثر سطح آب 4٪ و محتوای چربی 4-8٪ است. این محصول با استفاده از باتر میلک تازه و پاستوریزه در کارخانه تولید کره (100 درصد تهیه شده از شیر گاو) تولید می شود و به آرامی با اسپری خشک می شود. پودر باتر میلک حاوی حداقل 34 درصد پروتئین در ماده خشک بدون چربی است. علاوه بر این، دارای 3٪ اسیدهای چرب و حدود 48٪ قند شیر است.

ترکیب مجدد به باتر میلک تازه: 90 گرم پودر شیر کره و 910 گرم آب، باتر میلک 1 کیلوگرمی تولید می کند.

تخلیه آب از شیر کره مایع که با کوبیدن خامه به کره و پاستوریزه کردن آن قبل از تغلیظ به دست می آید، پودر باتر میلک که به نام های  باتر میلک خشک یا پودر باتر میلک خشک شده نیز معروف است، تولید می شود.

این محصول 4% یا بیشتر چربی شیر و 5% یا کمتر رطوبت وزنی دارد. غلظت پروتئین آن نباید کمتر از 30٪ باشد. باتر میلک نباید حاوی پودر شیر خشک بدون چربی، آب پنیر خشک شده یا محصولاتی غیر از باتر میلک بوده و یا از آنها مشتق شده باشد. همچنین این محصول بایستی فاقد مواد نگهدارنده اضافی، عوامل خنثی کننده یا سایر مواد شیمیایی باشد. از آنجاکه رشد میکروبی با از بین بردن رطوبت تا حد امکان متوقف می شود باتر میلک به دو روش خشک می شود: غلتکی و خشک شده با اسپری. همچنین، پودر شیر کره خشک را می توان از باتر میلک خامه شیرین یا باتر میلک اسیدی تولید کرد، اما باتر میلک خامه شیرین ترجیح داده می شود زیرا پایدارتر است.

dry milk powder benefits

استفاده از پودر باتر میلک

گوجه‌فرنگی‌های ورقه‌شده با نمک وقتی با پودر باتر میلک مخلوط می‌شوند به یک پیش غذای مناسب برای هر شامی تبدیل می‌شوند. همچنین خیارهای ورقه‌ای نازک را با پودر باتر میلک بپوشانید و پیازچه خرد شده را برای سالاد به آن اضافه کنید و یا در ساندویچ استفاده کنید. همچنین برای دسر هلو را قبل از کباب کردن با شکر قهوه ای و پودر باتر میلک بپوشانید. در موارد زیر می توان از پودر شیر کره خشک استفاده کرد.

  • ترکیبات مختلف باتر میلک
  • جایگزین پودر شیر خشک بدون چربی
  • جایگزین نسبی پودر شیر خشک کامل (پرچرب)
  • غذای رژیمی
  • نوشیدنی های فوری
  • اقلام شیرینی و نان
  • مارگارین
  • شکلات
  • دسر، غذاهای شیرین، ماست
  • بستنی
  • پودر کاستارد
  • سوپ، سس، غذاهای آماده
milk powdered benefits

مزایای پودر باترمیلک

برخی از مزایای این محصول به شرح زیر است:

  • حلالیت و ویژگی های مناسب پردازش 
  • بهبود خواص امولسیون کنندگی در مواد غذایی
  • سرشار از پروتئین و مواد معدنی
  • بهبود عطر غذای آماده
  • طعم غذاهای پخته شده و چاشنی ها را متعادل می کند
  • بهبود تازگی محصولات پخته شده
  • کمک به قهوه ای شدن رویه محصولات پخته شده 
  • منبع پروتئین در غذا
  • محصول طبیعی خالص بدون مواد افزودنی
  • ماندگاری طولانی
  •  ذخیره سازی ساده

فواید باتر میلک برای سلامتی

  • احتمالاً راحت تر از سایر محصولات لبنی جذب می شود
  • برای استخوان ها مفید است
  • می تواند سلامت دندان ها را افزایش دهد
  • احتمالاً برای کاهش کلسترول مفید است
  • باعث کاهش فشار خون می شود

نگرانی های بهداشتی در مورد باتر میلک

باترمیلک به دلیل محتوای نمک زیاد و ایجاد پاسخ های آلرژیک در افراد خاص، ممکن است به طور بالقوه مقداری اثرات منفی بر سلامتی داشته باشد.

  • سطح سدیم ممکن است افزایش یابد
  • برخی از افراد ممکن است واکنش های آلرژیک یا مشکلات معده را تجربه کنند

باترمیلک نباید توسط افرادی که به شیر حساسیت دارند، همچنین کسانی که به لاکتوز حساسیت دارند، مصرف شود. آلرژی به شیر می تواند در برخی افراد منجر به ناراحتی معده، کهیر، خس خس سینه، استفراغ و حتی آنافیلاکسی شود.

نتیجه گیری

پس از پاستوریزه شدن و تغلیظ با دستگاه اواپراتور، باترمیلک با اسپری خشک می شود تا پودر باتر میلک یا شیر کره خشک شده تولید شود. به طور معمول، این محصول به رنگ زرد روشن است و طعمی غنی و خامه ای دارد.

محتوای فسفولیپید بالای پودر باتر میلک، آن را برای تولیدکنندگان مواد غذایی و بخش لبنیات ارزشمند می کند. ویژگی های امولسیون کنندگی خوب از این نتیجه حاصل می شود. پودر شیر کره خشک شده  و پودر شیر خشک بدون چربی دارای بسیاری از ترکیبات شیمیایی مشابه هستند. باتر میلک مقدار چربی بیشتری (4 تا 8 درصد) نسبت به پودر شیر خشک بدون چربی دارد، اما هر دو دارای مقدار مساوی پروتئین هستند.

طعم پودر باترمیلک خوب بسیار جذاب است. مقادیر زیاد فسفولیپیدها، حلالیت عالی، محتوای چربی همگن و ویژگی های امولسیون کنندگی خوب، طعمی غنی و خامه ای ایجاد می کند. به زودی محصول پودر باتر میلک در سبد محصولات چالتافارم قرار خواهد گرفت.

برای ارتباط با دپارتمان صادرات لبنی چالتافارم به بخش ارتباط با ما مراجعه کنید.

 

#پودرباترمیلک_چالتافارم #باترمیلک #پودر_شیر_کره_صادرات #باتر_میلک_خشک #باترمیلک_ایران