تاثیر چربی و پروتئین بر پراکندگی پودر شیر
هرچه سطح چربی و پروتئین در پودر شیر خشک بالاتر باشد، حل کردن پودر در مایع دشوارتر است
جدول محتوا |
1. معیار "فوری" (IC) برای شیر خشک چیست؟ |
2. تاثیر چربی بر پراکندگی |
3. اثر پروتئین بر پراکندگی |
معیار "فوری" (IC) برای شیر خشک چیست؟
قابلیت آبرسانی مجدد پودر در آب یکی از ویژگی های ضروری پودرهای غذایی برای مصرف کننده است. معمولاً سه مرحله اصلی در فرآیند آبرسانی مجدد تمییز داده می شود: خیس شدن، پراکندگی و حل شدن. این مراحل به ترتیب با سه شاخص مشخص می شوند: شاخص ترشوندگی (WI)، شاخص پراکندگی (DI) و شاخص حلالیت (SI). WI توانایی پودر را برای جذب آب روی سطح خود، خیس شدن و نفوذ به سطح آزاد آب ساکن اندازه گیری می کند. DI نشان دهنده توانایی یک پودر برای جدا شدن به ذرات منفرد هنگام پراکنده شدن در آب با اختلاط ملایم است و SI یک اندازه گیری کلی از توانایی پودر برای حل شدن در آب را ارائه می دهد. به منظور در نظر گرفتن قابلیت آبرسانی مجدد پودر، شوک و همکاران. (2012) معیار "فوری" (IC) را برای پودرهایی که قابل تر شدن (WI < 20 ثانیه)، پراکندگی (DI> 95٪) و حلالیت (SI> 99٪) به طور همزمان هستند، تعریف نمودند. همچنین می توانید برای اطلاعات بیشتر، عوامل موثر بر آبرسانی مجدد پودر شیرخشک را بررسی کنید.
تاثیر چربی بر پراکندگی:
قابلیت آبرسانی مجدد به ترکیب و ساختار یک پودر، به ویژه میل ترکیبی بین اجزای آن با آب و دسترسی آب به اجزای آن و به شرایط آبرسانی مجدد بستگی دارد. پودر شیر خشک کامل را نمی توان در مدت زمان معقولی خیس کرد و به دلیل ماهیت آبگریز سطح ذرات حاوی چربی آزاد، پراکندگی در مقایسه با پودر شیرخشک بدون چربی رضایت بخش نیست. برای بهبود این ویژگیهای آبرسانی مجدد، تولیدکنندگان ملزم به افزودن سورفکتانتهای طبیعی مانند لسیتین روغنی یا یک ماده مرطوبکننده مانند کربوهیدراتهای آمورف هستند.
اثر پروتئین بر پراکندگی:
کنسانتره پروتئین آب پنیر (WPC) و پروتئین آب پنیر ایزوله (WPI) رایجترین منابع پروتئین در تغذیه ورزشی و مکملهای غذایی هستند که محتوای پروتئین آن معمولاً بین 60 تا 90 درصد است. هرچه سطح پروتئین بالاتر باشد، حل کردن پودر در مایع دشوارتر است. پودر با پروتئین بالا تمایل به آبدوست دارد، خیلی سریع روی سطح خیس می شود و یک لایه ژلاتینی در سطح مشترک پودر و آب تشکیل می دهد که از نفوذ آب به ذرات پودر پروتئین جلوگیری می کند. به جای پراکندگی سریع و یکنواخت، پودر به هنگام هم زدن در مایع تمایل به تشکیل توده دارد.
بیشتر بخوانیم:
کاوش در دنیای پودر شیر خشک: مقایسه جامع بین انواع پودر شیر خشک های صنعتی
#پراکندگی_پودرشیرخشک_صنعتی #پودرشیرخشک_صنعتی_ایران #پودرشیرخشک_چالتافارم |