hotline

98-9208004941+24/7 مرکز پشتیبانی

دپارتمان صادرات لبنیات و پودرهای لبنی چالتافارم

تجزیه و تحلیل مقایسه ای کنسانتره پروتئین آب پنیر، پودر آب پنیر شیرین و کنسانتره پروتئین شیر

این مقاله به دنیای کنسانتره پروتئین آب پنیر (WPC)، پودر آب پنیر شیرین (SWP) و کنسانتره پروتئین شیر (MPC) می پردازد و ترکیبات، کاربردها و مزایای منحصر به فردی که ارائه می دهند را بررسی می کند.

 

     جدول محتوا 
  1. کنسانتره پروتئین آبپنیر (WPC): انتخاب ورزشکاران
  2. کاربردهای WPC (کنسانتره پروتئین آب پنیر)
  3. پودر آب پنیر شیرین (SWP): ماده همه کاره
  4. SWP طیف وسیعی از کاربردها را در بر می گیرد
  5. تفاوت کنسانتره پروتئین آب پنیر و پودر آب پنیر شیرین
  6.کنسانتره پروتئین شیر (MPC): یک منبع پروتئین متعادل
  7. تفاوت کنسانتره پروتئین شیر، کنسانتره پروتئین آب پنیر و پودر آب پنیر شیرین
  8. نتیجه گیری

در چشم انداز همیشه در حال تکامل مکمل های غذایی و افزودنی های صنایع غذایی، درک تمایز بین محصولات پروتئینی مختلف که از فرآوری لبنیات به دست می آیند بسیار مهم است. این مقاله به دنیای کنسانتره پروتئین آب پنیر (WPC)، پودر آب پنیر شیرین (SWP) و کنسانتره پروتئین شیر (MPC) می پردازد و ترکیبات، کاربردها و مزایای منحصر به فردی که ارائه می دهند را بررسی می کند.

این سه محصول هر کدام به دلیل داشتن پروتئین و لاکتوز متمایز، نقش منحصر به فردی را در صنایع غذایی ورزشی و تولید مواد غذایی ایفا می کنند. درک این تفاوت‌ها هم برای مصرف‌کنندگانی که به دنبال بهینه‌سازی رژیم‌های غذایی خود هستند و هم برای تولیدکنندگانی که هدفشان به حداکثر رساندن کاربرد و کارایی ترکیبات لبنی در محصولاتشان است، کلیدی است.

کنسانتره پروتئین آبپنیر (WPC): انتخاب ورزشکاران

WPC محصولی از فراوری پنیر، حاوی غلظت بالای پروتئین است. این محصول، حاوی پروتئین، لاکتوز و چربی میباشد. از آنجا که WPC بیشترین میزان پروتئین ( 35-90 درصد ) بسته به نوع تکنیک استفاده شده را دارد، برای ورزشکاران و علاقه مندان به بدنسازی جذابیت زیادی دارد. انواع مختلفی از پروتئین آب پنیر در مکمل ها استفاده می شود. دو مورد از رایجترین شکلها عبارتند از ایزوله آب پنیر و کنسانتره آب پنیر.

کاربردهای WPC (کنسانتره پروتئین آب پنیر):

فواید عضلانی:

حجم و قدرت عضلات را افزایش می دهد.
بازسازی عضلات را بهبود می بخشد.
به کاهش وزن کمک می کند.
سیستم دفاعی بدن را تقویت می کند.
انرژی پایدار را فراهم می کند.
محصولات غذایی:

در تولید مواد غذایی مختلف از جمله نان، کیک و بیسکویت استفاده می شود.
شیر کودک و مکمل های غذایی:

در فرمولاسیون شیر کودک و مکمل های غذایی گنجانده شده است.
کاربردهای متنوع آشپزی:

سوپ و سس
سس سالاد
دسرهای خامه ای
شیرینی های منجمد


dairy powders

پودر آب پنیر شیرین (SWP): ماده همه کاره

SWP محصولی از فرآوری پنیر است. حاوی غلظت کمتری از پروتئین و بیشترین میزان لاکتوز است. این محصول به عنوان ماده افزودنی در صنعت مواد غذایی و تولید محصولات مختلف (مثل شیرینی پزی، بیسکوییت،..) مورد استفاده قرار میگیرد.

پودر آب پنیر شیرین (SWP) از فرآیند خشک کردن آب پنیر شیرین در طی تولید پنیر به دست می آید. این محصول همه کاره ارزش غذایی بالایی دارد و بافت اقلام غذایی را که روی آنها اعمال می شود بهبود می دهد.

SWP طیف وسیعی از کاربردها را در بر می گیرد:

محصولات لبنی: به عنوان یک ماده، SWP طعم و شیرینی می بخشد و حلالیت بیشتری را در مقایسه با شیر خشک نشان می دهد.

نانوایی و شیرینی: حلالیت SWP و دخالت در واکنش Maillard در طول پخت به رنگ طلایی-قهوه ای جذاب و شیرینی در محصولات مختلف کمک می کند.

ورزش و تغذیه: SWP به دلیل طعم و حلالیت در فرمولاسیون استفاده می شود و غلظت بالای قند آن به ریکاوری بهتر پس از ورزش شدید کمک می کند.

بیسکویت ها و تنقلات: SWP به عنوان یک ماده اساسی برای فرمولاسیون های کاربردی عمل می کند و به این اقلام غذایی محبوبیت بیشتری می افزاید.

پخت و پز: SWP بافت و طعم سس ها و خامه ها را بهینه می کند و تجربه کلی آشپزی را بهبود می بخشد.

تفاوت کنسانتره پروتئین آب پنیر و پودر آب پنیر شیرین

کنسانتره پروتئین آب پنیر (WPC) به عنوان یک محصول جانبی از فرآوری پنیر ظاهر می شود که با غلظت پروتئین قابل توجه آن متمایز می شود. حاوی پروتئین، لاکتوز و چربی، محتوای پروتئین WPC از 35٪ تا 90٪، آن را به یک انتخاب بسیار مورد توجه برای ورزشکاران و علاقه مندان به بدنسازی تبدیل می کند. WPC که به دلیل تطبیق پذیری آن شناخته شده است، به عنوان یک جزء حیاتی در مکمل های غذایی و مکمل های پروتئینی مناسب برای بدنسازی و ورزش های مختلف عمل می کند. فراتر از حوزه تناسب اندام، WPC نقشی حیاتی در صنایع غذایی گسترده تر ایفا می کند و به تولید محصولات متنوع مبتنی بر پروتئین کمک می کند.

در مقابل، پودر آب پنیر شیرین (SWP)، که همچنین از فرآوری پنیر ناشی می شود، دارای غلظت پروتئین کمتر و محتوای لاکتوز بالا است. SWP که در درجه اول به عنوان یک افزودنی در صنایع غذایی، به ویژه در تولید محصولاتی مانند شیرینی‌سازی استفاده می‌شود، مشخصاتی متمایز از WPC ارائه می‌کند. تفاوت اصلی بین WPC و SWP در سطوح مختلف پروتئین و لاکتوز آنها نهفته است که بر کاربردهای مربوطه آنها تأثیر می گذارد.

کنسانتره پروتئین شیر (MPC): یک منبع پروتئین متعادل

کنسانتره پروتئین شیر (MPC) معمولاً از طریق فناوری غشایی ساخته می‌شود و پروتئین‌های کازئین و آب پنیر را در تعادل متناسبی که به طور طبیعی در شیر یافت می‌شود، در خود جای می‌دهد. طیف محتوای پروتئین از 42٪ تا 85٪ را در بر می گیرد. تولید MPC که از شیر بدون چربی گرفته می شود، شامل اولترافیلتراسیون و/یا دیافیلتراسیون همراه با فن آوری تبخیر و خشک کردن است. مخلوط حاصل از پروتئین ها، لاکتوز و مواد معدنی که از غشاء عبور نکرده اند (نفوذ) در محفظه باقی می ماند. برای دستیابی به غلظت پروتئین بیش از 90 درصد در پودر نهایی، دیافیلتراسیون یا شستشوی نگهدارنده ضروری است. پروتئین بالا و نسبت لاکتوز کم MPC که برای هر دو ویژگی تغذیه ای و عملکردی ارزش دارد، آن را برای تقویت نوشیدنی ها با پروتئین و فرمولاسیون غذاهای کم کربوهیدرات مناسب می کند.

تفاوت کنسانتره پروتئین شیر، کنسانتره پروتئین آب پنیر و پودر آب پنیر شیرین

در واقع WPC روی محصول whey با روشهای فیلتراسیون (اولترا فیلتراسیون و دیافیلتراسیون ) انجام میشود تا پروتیئن بیشتری در مقابل لاکتوز کمتری ایجاد شود ( پروتیئن آن پروتیئن وی است). MPC ، روی محصول شیر با روشهای فیلتراسیون (اولترافیلتراسیون و دیافیلتراسیون ) انجام میشود تا پروتیئن بیشتری در مقابل لاکتوز کمتری ایجاد شود. ( به همین دلیل پروتیئن آن هم کازیین و هم وی می باشد). و برای بدست آمدن SWP روی محصول whey عملیات اسپری درایر  بدون فیلتراسیون انجام می شود. در نتیجه پروتین کمتر و لاکتوز بیشتری دارد.

نتیجه گیری

تفاوت‌های ظریف بین WPC، SWP و MPC نقش مهمی در جایگاه‌های مربوطه دارند. WPC در زمینه تناسب اندام به عنوان یک مکمل با پروتئین بالا پیشرو است، SWP محصولات غذایی را با محتوای لاکتوز خود شیرین و تقویت می کند، و MPC با ترکیبی از پروتئین های شیر، تعادلی بین تغذیه و عملکرد ایجاد می کند. درک ویژگی‌های منحصربه‌فرد این محصولات امکان کاربرد استراتژیک آن‌ها را فراهم می‌کند.

بیشتر بخوانیم: چگونگی بررسی کیفیت پودر شیر خشک صنعتی و دستورالعمل های ذخیره سازی آن

بیشتر بخوانیم: بررسی بازارهای جهانی صادرات لبنیات، کره و پودر شیر

برای تماس با بخش صادرات لبنیات چالتافارم، لطفاً به بخش تماس با ما مراجعه کنید.